Vill du bli elektriker?

Här i Arvika skiner solen och det blir nog vackert väder hela dan! Så dags att passa på och göra något roligt, som t.ex. bada, jag har ju semester. Men jag börjar i alla fall dagen med ett inlägg och jag kommer att skriva om det här med jobbet som elektriker, det är mitt yrke och jag har tydligen svårt att släppa det helt nu när jag har semester men det gör ingenting, det är ju trots allt det jag gör och det är det som jag är bra på.

Så, vill du bli elektriker? Då har du kommit rätt, här kommer lite information om yrket som elektriker. Det är ett yrke inom elinstallation och elkraft. Många arbetar i företag som installerar el i nya husbyggen, men det finns också många andra olika typer av verksamheter där man kan jobba. Allt från stora kraftverk till små företag och hemmafixare.

Man har som huvudsakliga arbetsuppgifter att installera, underhålla och reparera elanläggningar. Det innebär allt från ljustavlor och lampor till mer avancerade installationer såsom elcentraler och industrianläggningar. Som elektriker måste man ha god teknisk kunskap men det är minst lika viktigt att man är noggrann och ordningsam.

Något som är roligt med yrket är att det är mycket variation i arbetet, man kan till exempel jobba på olika platser och med människor med olika bakgrunder. Dessutom får man ofta möjlighet att lära känna nya tekniker och produkter.

Det finns flera olika utbildningar inom elinstallation, allt från grundläggande kurser till högskoleutbildning. De flesta arbetar efter en grundläggande utbildning med det mest vanliga men för att kunna jobba med de allra mest avancerade installationerna krävs ofta högre utbildning. Jag har alltid trivts bra med det här jobbet och jag tänker att det här är ett jobb som kanske passar dig också, kan verkligen rekommendera det!