Nytt garage på två veckor

Hejsan alla läsare här i Uppsala! Jag heter Bengt och ska berätta om hur jag byggde ett garage på två veckor.

Först av allt så behövde jag en ritning på vad jag ville ha, så jag gick till närmaste byggvaruhus och köpte en ritning. När jag hade fått den så började jag med att gräva upp marken där garaget skulle stå. Det tog ungefär två dagar för mig att gräva upp hela arean. Efter det så var det dags att börja bygga fundamentet till garaget. Jag använde mig av betong och armeringsjärn som jag hade köpt på nätet. Betongblandaren som jag hade lånat från en kompis tog ungefär två dagar att blanda all betong som behövdes. När betongen var klar så började jag med att gjuta fundamentet. Efter det så var det dags för väggarna. Jag byggde dem av trä och använde mig av spik och skruv för att fästa dem på fundamentet. När väggarna var klara så var det dags för taket. Det byggde jag av eternitplattor och fäste dem med skruv på väggarna. När allt var klart så målade jag hela garaget i en vit färg. Och det var klart! På två veckor hade jag byggt ett nytt garage. Det blev mycket billigare än jag hade tänkt mig, ungefär 40 000 kronor inklusive material. Jag hoppas att ni har haft glädje av min berättelse.

Kommentarer:

Det låter som om du hade en plan när du byggde ditt garage, och det verkar som om det gick smidigt för dig. Det är kul att höra att du lyckades bygga ett garage på två veckor, och det låter mycket billigare än vad jag hade tänkt mig. Jag ska absolut försöka göra det samma!

Tack för tipset, ska testa att bygga ett i sommar. Men, behövs bygglov eller inte?

Svar: Det beror på, kolla med kommunen!